NADELLA VS COOK

Čelnik Microsofta se ruga Appleu, no tko će se na kraju smijati?

23.11.2016 u 08:13

Bionic
Reading

Čelnik Microsofta Satya Nadella je u nedavno održanom intervjuu za Australian Financial Review potvrdio koliko je Surface linija računala uspješna i koliko je zapravo Microsoft predan riskiranju u razvoju noviteta...za razliku od konkurencije koja se 'predomislila' po pitanju hibridnih računala

'Prije tri godine, hibridna (2-u-1) računala su bila vrlo upitan potez (...) Treba li itko takvo što? Pa, pogodite što - čak je i naša konkurencija koja je postavila raniji upit danas odlučila da ipak nije riječ o hladnjaku i tosteru - već uređaju koji kombinira dva svijeta u jedan', izjavio je Nadella, jasno ciljajući na izjavu Tima Cooka prije zapravo četiri godine.

Tada je Cook (ne)slavno izjavio kako 'Možete vi spojiti hladnjak i toster, ali te stvari vjerojatno neće biti dobre za korisnika', dodavši kako je riječ o 'previše kompromisa'. Appleov čelnik baš i nije igrao najbolju moguću kartu u svojim izjavama, jer je nedugo nakon Apple prezentirao iPad Pro. Baš kako je prodaja Surface računala od početnih gubitaka postala solidan hardverski biznis za Microsoft. Štoviše, Apple je prestao iPad zvati tabletom - već su ga počeli zvati računalom te u svojoj reklami zapravo bolje reklamirali Microsoftov Surface nego li vlastiti proizvod. Vratili su se čak i stylusu, protiv kojeg je svojevremeno žestoko bio Steve Jobs, no to je d(r)uga priča.

Za Financial Review je Nadella objasnio i kako se mora napraviti mjesta za greške - jer se neće sve primiti jednako dobro na tržištu. Stoga valja eksperimentirati, poručio je.