POUZDANO

Sigurna Trgovina se brine o vašoj sigurnoj web kupovini

18.11.2016 u 09:06

Bionic
Reading

Potrošači koji vole nabavljati potrepštine online definitivno više vjeruju web trgovinama koje na sebi imaju certifikate i oznake povjerenja. Prema istraživanju instituta Baymard, anketirani potrošači se osjećaju mnogo sigurnije kad na web trgovini uoče certifikate od trećih, neovisnih strana. Jedan od domaćih projekata na tu temu je i Sigurna Trgovina

Posrijedi je oznaka povjerenja i prva neovisna organizacija u Hrvatskoj koja radi sigurnosnu provjeru web trgovina, čime pomaže kupcima da svoju kupovinu online obave sigurno i pouzdano. 'Za online kupce je od izuzetnog značaja da se plaćanje na stranici obavlja apsolutno sigurno, ali i da u slučaju bilo kakvih problema sa svojom kupnjom, imaju nekoga tko će im brzo i efikasno pomoći u riješavanju tog problema - bez obzira radi li se o običnoj informaciji o proizvodu, neispravnom proizvodu, ili jednostavno da se kupac predomisli nakon kupnje', stoji u priopćenju.

Sigurna Trgovina radi verifikaciju web trgovine na više od 20 točaka kako bi potrošači mogli potpuno sigurno i pouzdano obavljati svoju online kupovinu. Uz kompletnu visokotehnološku sigurnosnu analizu implementiranih standarda i protokola, radi se i administrativna provjera - stoji li iza trgovine pravna osoba koja poštuje Zakon o potrošačima i zakone RH.


Nakon ove vrste potvrde, web trgovina dobiva svoj online certifikat i bedž koji stavlja na stranicu. Kako bi se izbjegli problemi s lažnim certifikatima, na svaki bedž je moguće kliknuti i provjeriti postoji li certifikat na samim stranicama Sigurne Trgovine.

U priopćenju stoji kako je Sigurna Trgovina u sklopu pilot projekta krenula s 'nekoliko najjačih web trgovina u Hrvatskoj' te da se kroz sljedećih nekoliko tjedana očekuje otvaranje za sve zainteresirane web trgovce.