NOVI ALATI

Evo što Twitter nudi za borbu protiv zlostavljanja

17.11.2016 u 08:21

Bionic
Reading

Filter za utišavanje, mogućnost utišavanja čitavih razgovora i infrastruktura za prijavljivanje novi su alati za obračun s trolovima

Nakon višemjesečnih kritika korisnika, aktivističkih skupina i bivših zaposlenika Twitter je napokon predstavio novi proizvod i nadogradnju pravila korištenja kojima se želi obračunati sa zlostavljanjem, govorom mržnje i trolanjem na svom servisu.

Značajka utišavanja (mute) korisnika proširena je kako bi omogućila filtriranje pojedinih izraza, ključnih riječi i hashtagova, slično kako to već rade na Instagramu od rujna. Osim toga, bit će moguće utišati kompletne razgovore (dretve), pa više nećete primati obavijesti bez da morate ukloniti te razgovore ili blokirati korisnike. Moći ćete to učiniti samo ako ste uključeni u razgovor (vaš nadimak na Twitteru je spomenut).

Novi alat će pomoći u ublažavanju, ali ne i rješavanju problema jer će tek prikriti zlostavljanje umjesto da mu stane na kraj.


Tomu bi trebala služiti nova značajka za prijavljivanje hateful conduct, pomoću koje ćete moći prijaviti zlostavljački ili štetan tvit s govorom mržnje usmjerenim protiv rase, religije, roda... U Twitteru su obećali značajno pojačati internu obuku djelatnika u korisničkoj podršci kako bi se mogli učinkovitije nositi sa zlostavljanjem, što će uključivati i posebnu obuku kako pratiti pokušaje zaobilaženja tvrtkinih pravila i smjernica korištenja.

Na raspolaganju će vam biti i novi alat koji će omogućiti prijavljivanje zlostavljanja drugih, a u kojem ćete moći opisati kontekst i naznačiti koliko je žurno potrebno reagirati.

Više:BuzzFeed