PUTUJTE JEDNOSTAVNO

Predstavljena nova aplikacija za korisnike servisa Uber

15.11.2016 u 11:46

Bionic
Reading

Uber je danas globalna usluga koja u više od 450 gradova diljem svijeta služi za prijevoz milijuna ljudi. S obzirom da je značajnije nadogradnje mobilna aplikacija Uber doživjela tek 2012. godine, do danas je postala složena i 'napornija za korištenje', navode u ovoj kompaniji. Stoga su odlučili napraviti potpuno novo izdanje appa Uber

'Novu smo aplikaciju dizajnirali s korisnikom u središtu svega—kao i s našim uvjerenjem da je vrijeme luksuz i da bi vam informacije koje trebate uvijek trebale biti na dohvat ruke, tj. prsta. Prošla su vremena kada su svačije aplikacije izgledale istovjetno. Novo Uberovo iskustvo ponovno je osmišljeno i izgrađeno oko jednog jednostavnog pitanja— „Kamo ste krenuli?“. Napokon, Uber koristite kako biste stigli nekamo—ili do nekoga. A krenemo li s vašim odredištem, možemo vam po mjeri izraditi vaše putovanje', poručuju iz kompanije.

Česti korisnici servisa Uber uočit će prečice koje 'predviđaju' kamo bi možda mogli ići. Na taj način će se u nekim trenucima putovanje moći ostvariti praktički na jedan dodir zaslona. To nije sve što su pripremili u Uberu:


'Uskoro ćete s Uberom moći povezati i vaš kalendar. Na taj će se način svi vaši sastanci i zakazani susreti automatski pojaviti na zaslonu kao „prečice“ i tako vas poštedjeti „kopanja“ po nekoj drugoj aplikaciji kako biste došli do prave adrese. Znamo da naši korisnici koriste Uber kako bi se nalazili s prijateljima, bilo da idu na koncert ili u noćni izlazak. To znači da je vaše odredište često neka osoba. No obično morate razmijeniti gomilu poruka da biste saznali točno gdje se ta osoba nalazi. Uskoro ćemo predstaviti novu opciju koju zovemo „ljudi su nova mjesta“, a koja vam omogućuje da vaše odredište bude osoba, a ne neko mjesto.'

Novi app stiže na iOS i Android uređaje diljem svijeta, a dostupnost se očekuje u sljedećih nekoliko tjedana. Do konca godine novu aplikaciju bi trebali imati svi - i postojeći i novi korisnici.