STIŽU NOVITETI

Nakon četiri godine Google nadogradio svoju aplikaciju za iPhone

09.11.2016 u 07:18

Bionic
Reading

Google se 'smilovao' i za iOS otkrio barem jednu od nekoliko nužnih nadogradnji za svoje aplikacije. Primjera radi, Gmail je za iOS zadnji put vidio nadogradnju sad već 2012. godine, a danas je konačno potpuno osvježen. Nadogradnju je dobio i app Google Calendar

'S novim appom je lakše napraviti sve što trebate na putu - bilo da je riječ o potrazi za porukom od kolege iz prošlog mjeseca ili sortiranje poruka u ponedjeljak ujutro', piše Matthew Izatt, proizvodni menadžer za Gmail.

Novoj aplikaciji Gmail osvježen je izgled, no što je bitnije, tu je niz optimizacija i traženih značajki - pa i veće brzine u radu. Korisnici Gmaila na iUređajima tako sada mogu poništiti slanje poruka, baš kako je to moguće na računalima (web sučelju), mogu pretraživati brže no ikad prije uz trenutačni prikaz rezultata, a tu su i kratice za arhiviranje ili brisanje poruka na brzinu.

Calendar je dobio mjesečni pregled i tjedne u horizontalnom formatu, tu je podrška za Apple Spotlight Search, a moguće je prebaciti prikaz i na druge kalendare.

Gmail je moguće preuzeti na ovom linku, a Calendar na ovom