STIŽE DOGODINE

Evo što smo još saznali o mobitelu Samsung Galaxy S8

01.11.2016 u 12:36

Bionic
Reading

Prema najsvježijoj porciji glasina vezanoj uz nadolazeću Samsungovu perjanicu, Galaxy S8 bi trebao donijeti par prilično značajnih noviteta - kako u običnom izdanju, tako i u Edge izvedbi

Galaxy S8 bi prema (naravno) neslužbenim informacijama trebao stići sa zakrivljenim zaslonom, otkačene razlučivosti 4K uz dijagonalu od 5,5". Ovo daje suludo visokih 806ppi! Zašto tolika razlučivost, vjerojatno će se upitati mnogi, a odgovor je relativno jednostavan - virtualna stvarnost.

Prema izvoru s kineske mreže Weibo, koji se prema pisanju stranice PhoneArena do sada pokazao prilično pouzdanim, Galaxy S8 Edge bi trebao stići s dva različita čipseta, ovisno o tržištu (što nije neka novost za Samsung). Jedan od čipova bi bio nadolazeći Qualcommov Snapdragon 830, a drugi bi bio Samsungov vlastiti Exynos 8895. Zajednička stavka oba čipa trebao bi biti 10-nanometarski proizvodni proces. Nove generacije čipova bi, očekivano, trebale osigurati izvrsne performanse i na zaslonima 4K razlučvosti, a da pri tom nemaju drastično veću potrošnju baterije. Samsung Galaxy S8 trebao bi stići i u više paketa vezanih uz RAM, tj. u konfiguracijama sa 6GB i 8GB radne memorije.

Ni ostatak tehničkih karakteristika nije u sferi znanstvene fantastike pa tako ni očekivani datum predstavljanja - u ožujku iduće godine. Do tada će se sasvim sigurno pojaviti još glasina o uređaju, a možda stignu i prve neslužbene fotografije.