UČE NA GREŠKAMA

Microsoft: S mobitelima smo propustili priliku, no imamo HoloLens

26.10.2016 u 21:25

Bionic
Reading

Prije ne toliko mnogo vremena, očekivalo se da će potpunim padom BlackBerryja Microsoft napraviti izvrstan posao. Platforma Windows Phone je polako, ali sigurno rasla, na nekim tržištima EU došla rame uz rame s Appleovom platformom iOS...samo da bi potpuno propala nedugo nakon. Microsoftov čelnik, Satya Nadella, svjestan je promašene prilike koju je imao div iz Redmonda...

Za vrijeme WJSDLive 2016 konferencije o globalnim tehnologijama, Nadella je priznao kako je njegova kompanija bez imalo sumnje promašila stvar u mobilnom svijetu. Začudo, Microsoftov čelnik ne žali mnogo zbog toga i gleda prema sutrašnjici s novim kategorijama.

Riječ je o, naravno, kategorijama VR i AR (Virtual Reality i Augmented Reality). Neće se Microsoft navodno okaniti niti mobilnog svijeta, a Nadella je po svoj prilici zadovoljan ako div iz Redmonda nastavi držati malu ulogu kod niše korisnika, izgledno iz poslovnog sektora.


'Imamo uređaje iz svijeta mobitela, no ono gdje smo posebno fokusirani zahvaljujući zahtjevima tržišta je ono što ti mobiteli mogu napraviti, a da je jedinstveno. Imamo mobitel koji može zamijeniti PC, na sličan način na koji imamo tablet koji može zamijeniti prijenosnik. To su kategorije koje želimo kreirati dalje', izjavio je Nadella.

U ovom trenutku traje potraga za sljedećom kategorijom koja će biti za masovno tržište, smatra Nadella. Istovremeno vjeruje kako je njihov HoloLens početak tog svijeta 'ultimativnog računala', koje kombinira stvarni svijet s onim virtualnim.