PLOČA U OBLAKU

Google nam donosi pametnu ploču budućnosti

26.10.2016 u 19:27

Bionic
Reading

Nova elektronička prezentacijska ploča dio je nedavno preimenovanog i nadograđenog paketa usluga u računalnom oblaku G Suite

Google je predstavio elektroničku bijelu uredsku prezentacijsku ploču (whiteboard) povezanu sa servisom u računalnom oblaku nazvanu Jamboard.

Čine ju zaslon osjetljiv na dodir, razlučivosti 4K i dijagonale 55 inča (139,7 centimetara), s ugrađenom HD kamerom, Wi-Fijem i zvučnicima te jedinstvenom digitalnom olovkom (stilusom) i uređajem za brisanje koji funkcioniraju bez baterija, a ne treba ih ni posebno uparivati s Jamboardom. Ploča podržava i brisanje prstima, kao i rukopis.

Osim što se po njemu može crtati i pisati, Jamboard podržava i dodavanje dokumenata, tablica, slajdova i fotografija s Drivea, kao i stvaranje bilješki koje možete dodati uz ono na čemu radite u danom trenutku.


Uređaj nastao u suradnji s tvrkom BenQ na tržištu bi se trebao naći tijekom iduće godine. Trebao bi biti jeftiniji od tipičnog zaslona osjetljivog na dodir čija je cijena šest tisuća američkih dolara.

Više:Talk Android