'AKO JE VRIJEDNO OBJAVE'

Facebook mijenja politiku i najavljuje više nasilja i golotinje

26.10.2016 u 09:04

Bionic
Reading

Proteklih mjeseci, Facebook se našao na udaru kritičara koji vjeruju da je ova društvena mreža 'prelaka' na okidaču uklanjanja sadržaja koji ne odgovara standardima. Slike i vidoe materijal koji prikazuju nasilje i golotinju bili su redovito uklanjani, no Facebook je odlučio mrvicu popustiti na stvarima...dok god su 'vrijedne objave'

Facebook je u rujnu zbog vlastite politike s društvene mreže uklonio i fotografiju koja je bila nagrađena Pulitzerom, a upravo to je bio jedan od glavnih okidača za nikad snažniji val kritike. Uklonili su i video koji je služio za podizanje svijesti o raku jer je iskoristio dva žuta kružića koja su predstavljali grudi. Bilo kako bilo, stvarima je došao kraj, jer se čini da ni oglašivači ni investitori nisu pretjerano sretni s takvom politikom mreže.

Facebook sad navodi kako će dopustiti više eksplicitnog sadržaja, koji bi inače bio uklonjen - pod uvjetom da zadovoljava nekakve kriterije 'vrijednosti objave i važnosti za javnost'. Jasno, nisu objavili nikakve detalje o tom tko će se točno brinuti za takve parametre, ali su obećali kako će surađivati sa različitim državnim tijelima, novinarima, izdavačima i drugim stručnjacima kako bi se pobrinuli da je sadržaj valjan.

Više: Facebook