KONFERENCIJE

DevArena okupila više od 220 sudionika

25.10.2016 u 17:01

Bionic
Reading

Jedanaesto izdanje DevArene, konferencije o razvoju softvera i informacijskih tehnologija, održano je u Termama Tuhelj u tri paralelna slijeda, dok je četvrti slijed bio namijenjen interaktivnim raspravama i okruglim stolovima

Po prvi put su u program DevArene uvedena i kraća predavanja od dvadeset minuta. Ideja vodilja ovog formata bila je da se sudionicima predstavi što veći broj tehnologija, odnosno trendova.

Konferenciju je otvorio domaći poduzetnik i investitor Saša Cvetojević pričajući o pametnim automobilima, da bi se Ognjen Bajić u nastavku osvrnuo na nove ALM i DevOps prakse poput kontejnera i mikroservisa.


Glavni program konferencije bavio se sadašnjosti i budućnosti povezanih uređaja (interneta stvari, Internet of Things), novostima vezanim uz omiljene razvojne alate i programske jezike te najboljim praksama za razvoj softvera na svim platformama. Također, vodila se i vrlo zanimljiva rasprava o razvoju povezanih uređaja u Hrvatskoj, a moglo se čuti i kako, kao IT firma, ostvariti porezne olakšice ili doći do novaca iz EU fondova.

Konferencija je okupila više od 220 sudionika iz domene razvojnih inženjera, softverskih arhitekata, voditelja softverskih projekata i drugih IT specijalnosti, redom vrhunskih domaćih i regionalnih stručnjaka. Osim stručnog dijela, na rasporedu je bilo i niz dodatnih zanimljivosti poput automobila Tesla Model X.

'Ove godine održan je do sada najveći broj pojedinačnih predavanja na našoj konferenciji. Namjera nam je bila ne samo osigurati stjecanje znanja već i razmjenu iskustava. Vjerujem da smo upravo u tome uspjeli', rekao je direktor konferencije Ivan Kardum