READY, STEADY, CODE!

Varaždinski hackaton nudi nagrade vrijedne 20 tisuća kuna

25.10.2016 u 15:52

Bionic
Reading

Hackaton Ready, steady, code! je od ove godine službeno član međunarodne studentske like Major League Hacking. Nagradni fond iznosi 20 tisuće kuna

Treću godinu zaredom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju programersko natjecanje Ready, steady, code!

Od ove godine je natjecanje Ready, steady, code! službeno član Major League Hacking, prvo u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

MLH je službena studentska hackathon liga koja godišnje okuplja preko 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije, njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65.000 studenata diljem svijeta.


Prijave za Ready, steady, code! traju do subote, 5. studenoga. Natjecanje će početi u subotu, 26. studenoga od 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. Rješenja će biti predstavljena dan poslije, u nedjelju 27. studenoga u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja, dok će pobjednici biti proglašeni u prostorijama kluba Barfly u Varaždinu.

Ukupan fond nagrada iznosi 20 tisuća kuna. Nagrada za prvo mjesto iznosi 10, za drugo šest, a za treće četiri tisuće kuna. U natjecanje će ući 15 timova.

Ready, steady, code! je studentsko natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoje znanje i vještine razvoja programskih proizvoda. Natjecanje traje 24 sata tokom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice.