ZA ULTRAHD UREĐAJE

Samsung predstavio prvi mobilni LPDDR4 DRAM modul od 8GB

24.10.2016 u 16:34

Bionic
Reading

Samsung Electronics priopćava kako su predstavili prvi 8-gigabajtni LPDDR4 mobilni DRAM modul, od kojeg se očekuje da će uvelike poboljšati mobilna korisnička iskustva, posebno za one koji koriste Ultra HD uređaje

Ovaj modul koristi četiri najnovija 16-gigabitna LPDDR4 memorijska čipa uz napredni 10-nanometarski proizvodni proces.

'Predstavljanje snažnog mobilnog 8GB DRAM rješenja omogućit će još veću učinkovitost vodećih mobilnih uređaja diljem svijeta', izjavio je Joo Sun Choi, izvršni potpredsjednik odjela prodaje memorijskih uređaja i marketinga tvrtke Samsung te dodao: 'Nastavit ćemo isporučivati napredna memorijska rješenja, pružajući najviše vrijednosti i koristi kako bi zadovoljili rastuće potrebe uređaja koji sadrže značajke poput dual kamere, 4K UHD i VR.'

Kako stoji u tehničkim informacijama, 8GFB LPDDR4 radi na do 4266Mbps, što je dvostruko brže od DDR4 radne memorije za osobna računala, koja obično radi na 2133Mbps po pinu. Na 64-bitnim uređajima ovo predstavlja prijenos od 34GB podataka u sekundi.


Samsung ima prilično jasne ideje gdje će sve koristiti novorazvijenu memoriju. Opremanje tablet uređaja s 8GB LPDDR4 memorijom omogućit će virtualno mehaničko djelovanje i besprijekornu reprodukciju 4K video zapisa. Korištenjem 10-nanometarskog proizvodnog procesa, osigurana je i visoka učinkovitost u radu. Novi memorijski modul mjeri manje od 15x15x1 milimetara, što je dovoljno za smještanje u brojne ultratanke mobilne uređaje.

Južnokorejski div još navodi kako će nastaviti širiti proizvodnju DRAM proizvoda na 10nm tehnologiji u bliskoj budućnosti.

Više: Samsung