NOVITETI

Facebook Messenger za Windows 10 odsad podržava i pozive

24.10.2016 u 16:30

Bionic
Reading

Bez neke pompe, Facebook je potiho nadogradio Messenger app za Windows 10 mogućnostima za govorne i video pozive. App je postao dostupan za Windows 10 platformu još u travnju, no i dan danas mogućnostima kaska za iOS i Android izdanjima

Govorni i video pozivi odrađuju se baš onako kako su to korisnici navikli na drugim platformama, a zahvaljujući postojanju aplikacije sad više nije potrebno otvarati internetski preglednik i učitavati Messenger za audio/video komunikaciju s drugima.

Ova nova mogućnost počela je stizati u Messenger app tek prošli tjedan, a kako to obično i biva u Facebook svijetu, dok je ne dobiju svi korisnici globalno moglo bi potrajati neko vrijeme. Zanimljivo je i to da, prema pisanju stranice VentureBeat, je kod govornih poziva moguće imati više sudionika, dok grupni video pozivi još uvijek ne postoje unutar aplikacije. Izdanje za Windows 10 (Mobile) još uvijek nije dobilo ovu mogućnost, već ona vrijedi samo za tablete i računala.

Paralelno s ovim, Facebook je nadogradio i WhatsApp za Windows (Phone) s mogućnosti video poziva, no stvar je još uvijek u eksperimentalnoj fazi za samo dio korisnika.