ISPROBALI SMO

Koliko je zapravo tih 'bešumni' Logitech M220?

03.11.2016 u 08:22

Bionic
Reading

Novi tihi miš iz Logitecha napravljen je da radi sve što radi i prosječni miš za prijenosnike – samo uz nešto manje buke

To je, recimo to tako, glavni slogan pri predstavljanju malog miša iz Logitecha pod imenom M220. Najnoviji miš na prvi pogled izgleda kao neugledni komadić plastike koji je napravljen isključivo zato da vrši svoju funkciju bez ikakvog osvrta na dizajn ili estetiku.

Ipak, ono što radi dobro je, doduše, ono što ste od njega i očekivali. Riječ je o izdržljivom glodavcu koji se spaja s uređajem pomoću prepoznatljivog Logitechevog USB-a za bežičnu komunikaciju.


Komunikacija besprijekorno funkcionira na PC-ju, dok na Macu zbog meni nejasnog razloga računalo prepoznaje miš kao tipkovnicu. Na sreću, vaša 'tipkovnica' s dva gumba i scroll wheelom besprijekorno radi unatoč početnoj konfuziji. I, iskreno, k'o urica. Osim toga, možete koristiti M220 na skoro bilo kakvoj podlozi osim onih najekstremnijih, poput upaljenog glačala ili puničinog lica.

Druga stvar koju ćete opaziti je ono što Logitech reklamira prije svega, a to je reducirana buka. Logitech M220 ima 90 posto tiši klik u odnosu na vašeg prosječnog glodavca. Da budem jasan – kad 'ćevapom' stisnete gumb, on se i dalje čuje, samo puno, puno tiše. Osjećaj pritiska na gumb je i dalje tu, ali je puno diskretniji. Kao drugo, rub miša je obložen gumom, pa je čak i trljanje po grubim površinama relativno tiše.

Konačno, tu je i izmjenjiva AA baterija koja će vašeg tihog prijatelja održavati na životu oko, pazite ovo, osamnaest mjeseci prije nego što ode na vječita lovišta. Za kraj, tu je senzor od 1000 dpi koji vam možda neće pomoći da pobijedite na turniru Call of Dutyja, no realno – za to nije ni napravljen. Kao što sam rekao već nekoliko puta – on je napravljen zbog funkcionalnosti, a ne estetike.

Kao malu fusnotu samo bih htio nadodati riječ, dvije po pitanju veličine. Radi se, naime, o relativno malom mišu koji možda neće odgovarati nekim 'medvjeđim šapama', no ako ste se navikli na grip 'kandže', sjest će vam k'o budali šamar.

I da, prije nego što zaboravim, M220 će vas koštati više od 100 kuna, što je zbilja malo uzmemo li u obzir to da se radi o stvarno izvrsnom rješenju za laptope. Dakle ako vam nekim slučajem nisu transplantirali grizlijeve šape umjesto ruku, ne vidim razloga zašto ovaj mali i diskretni komadić plastike ne biste koristili uz svoj omiljeni prijenosnik.

Bežični miš Logitech M220

komunikacija: bluetooth/USB
vrsta miša: bežični optički
dimenzije: 99 mm puta 60 mm puta 39 mm
masa: 75,2 g
senzor: 1000 dpi, napredni sustav praćenja kretanja
operativni sustav: Windows, OSX, Linux, Chrome OS
cijena: 199 kuna

plus:
- kompaktnost
- izdržljiva izmjenjiva baterija
- izvrsni senzor

minus:
- 1000 dpi osjetljivosti nekima će biti premalo
- dizajn je zbilja nezavidan