UMJETNA INTELIGENCIJA

Razgovarate li s botovima za Facebook Messenger? Trebali biste, fora su!

12.11.2016 u 09:26

Bionic
Reading

Facebookov šef Mark Zuckerberg prije nekoliko je mjeseci najavio kako će aplikaciji Messenger dodati botove, digitalne pomoćnike opremljene umjetnom inteligencijom. Pa, da vidimo što su nam to razvojni programeri pripremili

Kako bi pokrenuli bota u Facebookovu Messengeru trebate početi razgovor s njim. Botove ćete naći tako što ćete na web odredištu Messenger.com ili u aplikaciji za (Android i iOS) unijeti njihovo ime u tražilicu. A možete i kliknuti na poveznice u ovom članku.

1) Poncho the Weathercat
Poncho je mačka osobite osobnosti koja vam dostavlja vremensku prognozu začinjenu zabavnim komentarima i manjom zanimanja za ostale ljudske aktivnosti. Kad sam joj rekao da se nalazim u Zagrebu odvratila je kako je u tom gradu radila kao DJ jednom i kako je publika bila dobra.

Prognozu može dostavljati na zahtjev ili u unaprijed određeno vrijeme (recimo, osam ujutro), kao i u raznim razdobljima (po satu, danu, tjednu...) Ponudit će i prognozu za trčanje, no neke su značajke - poput razine peludi u zraku - zasad dostupne samo u Sjedinjenim Državama.

Ovaj će vam bot pomoći da na brzinu složite i podijelite vlastiti mem, što je zgodno ako vam tako nešto zatreba dok brbljate s prijateljima u pokretu.

Na raspolaganju je pretraživi katalog slika (utipkao sam I am your father. i dobio odmah Dartha Vadera), u koje ćete jednostavno upisati tekst smješten gore i dolje. Brzo i lako!

NewsBytes je agregator najnovijih i važnih vijesti. Zvuči fora i bilo bi, da nisam isprva dobio nasumične vijesti iz Azije.

Srećom, to se može promijeniti odabirom druge kategorije. Ipak, bilo bi više cool kad bi automatski prepoznavao lokaciju na kojoj se korisnik nalazi.

Vijesti možete na brzinu prelistati i pročitati ne napuštajući Messenger. Ako vam Messengerov prozorčić nije premali, naravno.

Alex WikiMessenger će sjajno poslužiti tijekom pub kvizova ili kada se kladite s prijateljima jer nudi brži put do Wikipedije nego kad morate prvo otvoriti preglednik, pa Wikipediju i onda tražiti što vam treba.

Ponudit će fotografiju onog što tražite i kratke opise relevantnih članaka u Wikipediji.

Bot Lingio osmišljen je kako bi vas zabavio kvizom i prevodio engleski na španjolski, s bitnom prednošću: izbacit će traženi prijevod brže nego što možete otvoriti Google Translate ili neki drugi servis za prevođenje online. Riječi i rečenice možete tipkati ili napraviti copy/paste. Kviz služi kako bi osvježili znanje o oba jezika.

Medicinski bot koji će vas na brzinu opskrbiti informacijama o čestim zdravstvenim problemima. Odgovore na upite navodno daju stvarni liječnici.

Prije nego što dobijete odgovor na prvo pitanje morate prihvatiti uvjete korištenja, u kojima između ostalog stoji kako su savjeti informativne naravi, a ne osobne prirode. Što se više liječnika slaže s ponuđenim odgovorom, to se više na njega možete osloniti.

S ovim jednorogom nećete se zaputiti u neki fantastičan svijet, već na burze kapitala. Utipkate li apple ili FB, dobit ćete uvid u to kako stoje dionice Applea ili Facebooka danas, uz osnovne podatke o tvrtci i trgovanju.

Možete namjestiti praćenje tvrtki koje vas zanimaju ako utipkate watchlist. Na žalost, još ne prate male burze poput Zagrebačke, ali ima vremena i za to...

Botovi mogu pratiti i zrakoplovne letove. Instalocate će vam u stvarnom vremenu priopćiti kakav je status vašeg leta, pribaviti podatke o vremenu polijetanja i slijetanja, pokazati vam gdje se vaš zrakoplov nalazi , kao i obavijestiti vas ukoliko let kasni.

9) Whatson
Whatson je kvizobot, odnosno bot u kojem igrate kviz s ljudima diljem svijeta, odličan za razbibrigu dok čekate u redu u banci ili javni prijevoz koji nikako ne dolazi.

Super je jednostavan: utipkate hi i dobit ćete pitanje, kao i tri moguća odgovora. Ako odgovorite točno idete dalje. Što brže odgovorite, to više bodova dobivate.


Više:Make Use Of