STIŽE NADOGRADNJA

Odsad na Facebooku možete najaviti kada ćete biti 'live'

20.10.2016 u 08:31

Bionic
Reading

U Facebooku Live od sad ćete moći ne samo zakazati unaprijed emitiranje videa uživo, već i lakše o tome obavijestiti potencijalne gledatelje

Nove značajke mogle bi ukloniti neke od nedostataka koji su najviše živcirali korisnike Facebooka Live.

Umjesto da morate spontano početi snimati i emitirati ili emitiranje uporno unaprijed najavljivati bez poveznice koju bi mogli podijeliti - pa tko je vidio najavu, vidio je - moći ćete napraviti link s najavom i do tjedan dana unaprijed. To bi vam trebalo olakšati obavještavanje i privlačenje većeg broja gledatelja.

Zakazivanje emitiranja unaprijed okinut će objavu na News Feedu u kojoj će potencijalni gledatelji moći odabrati hoće dobiti jednokratnu obavijest koja će ih podsjetiti kako streaming počinje.


Kako bi zakazali emitiranje, administratori stranica na Facebooku trebaju otvoriti Publishing Tools, pa Video Library i potom Live.

Trebat ćete kopirati kopirati ključ sa Steama, URL poslužitelja ili na drugi način potvrditi kako je riječ o vašem emitiranju, napisati najavu za zakazano emitiranje i objaviti ju na News Feedu te poveznicu na nju upotrijebiti za promociju na Facebooku i drugim društvenim mrežama. Link će također biti moguće umetnuti u blogove, kako bi objavili žurne vijesti s videom.

U svibnju su najavili kako će dodati i čekaonicu, pa su to sad i učinili. Ukoliko emitirate sadržaj uživo, možete ljudima omogućiti pristup prijenosa i do tri minute prije no što počne.

Sve stranice na Facebooku trebale bi dobiti nove mogućnosti tijekom nadolazećih tjedana, dok bi alati za razvojne programere koji žele izraditi API trebali stići uskoro.

Više:Tech Crunch