ZAŠTO, POBOGU

Nevjerojatno, ali neki pod svaku cijenu žele zadržati zapaljivi Galaxy Note 7

18.10.2016 u 15:17

Bionic
Reading

Za Samsungov uređaj Galaxy Note 7 priča je okončana. Uslijed nekoliko zapaljenja zamjenskih uređaja, postalo je jasno da Samsung nema izbora nego stopirati prodaju u potpunosti i zatražiti od potrošača da vrate uređaje i dobiju povrat novca ili drugi model pametnog telefona. Neki to jednostavno ne žele učiniti...

I dok se postavlja pitanje što će Samsung učiniti pored istraga sa vraćenim uređajima, obožavatelji branda jednostavno ne žele dignuti ruke s uređaja - usprkos riziku od eksplozije i upozorenjima južnokorejskog diva. Nekoliko takvih korisnika je izdvojio CNet, a velika većina njih nije primijetila nikakvo pregrijavanje uređaja, obično vezano uz povećan rizik od eksplozije baterije.

Prva runda uređaja zbog koje je Samsung i pokrenuo program povlačenja s tržišta i zamjene izvedena je zbog eskplodirajućih baterija, koje su navodno bile loše proizvedene. Druga serija uređaja (koja uključuje i zamjenske) imala je kontroliraniju seriju baterija, no pregrijavanje i eksplozije su se opet počele događati. Samsung nije imao izbora nego potpuno dignuti ruke od uređaja dok istražuje stvar.


Nisu samo prosječni ljubitelji branda tek ti koji teško odustaju od Notea7. Među njima je i urednik na stranici Mashable, Josh Dickey. Kako bi opravdao svoju odluku, Dickey piše kako vrlo sretno prihvaća vjerojatnost eksplozije od jedan naprama 25.000. I dok je vjerojatnost od eksplozije vrlo niska, Samsung i druge organizacije dijlem svijeta s razlogom su opozvale uređaje i zaustavili prodaju.

Opći savjet ostaje isti - valja slijediti upute proizvođača. Radi vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti drugih.