TESTIRA SE

Facebook Messenger će vam pokušati smanjiti internetski promet

21.10.2016 u 06:43

Bionic
Reading

Čini se kako se Facebook sprema ugraditi značajku koja omogućuje štedljivije korištenje mobilnog interneta u izdanje svoje aplikacije Messenger za Android

Kad ste daleko od kuće i Wi-Fi vam nije pri ruci, mobilni internet obično je jedini način kako možete ostati povezani s internetom. Preuzimanje fotografija visoke razlučivosti i streaming videa može u velikoj mjeri načeti gigabajte koje imate na raspolaganju u sklopu tarife koju koristite.

Zbog toga se u mobilnim aplikacijama i operativnim sustavima sve češće pojavljuju značajke koje omogućuju štedljivi način rada i držanje potrošnje podatkovnog prometa pod kontrolom.

Čini se kako se Facebook sprema ugraditi takvu značajku u izdanje svoje aplikacije Messenger za Android. Trenutno je, reklo bi se, u fazi internog testiranja i tek treba doći u beta fazu razvoja. Nije poznato kad bi mogla postati javno dostupnom, ako će se to ikad i dogoditi.


Smještena u postavke, omogućava vam da odaberete koje ćete slike i video sadržaj preuzimati pomoću mobilnog interneta, a koji će automatski biti nastavljen kad se spojite na Wi-Fi. Također prati koliko podataka je izbjegla preuzeti, što možete resetirati u bilo kojem trenutku.

No, za razliku od aplikacije za Facebook, ne nudi mogućnost kontroliranja kvalitete uploadanog sadržaja.

Više:Neowin