SREDINOM STUDENOG U ZAGREBU

Advanced Technology Days bavit će se cloudom i aplikacijama

13.10.2016 u 17:42

Bionic
Reading

Microsoftova konferencija bit će fokusirana na platformu Azure i servis Office 365, kao i novosti vezane uz Windows 10, Windows Servera 2016 i System Centra 2016 te sigurnost podataka u oblaku

Microsoftova konferencija Advanced Technology Days, koja će biti održana 16. i 17. studenog u zagrebačkom Hypo centru, trebala bi okupiti brojne stručne predavače.

Bit će govora o platformi Microsoft Azure i servisu Office 365, kao i novostima vezane uz Windows 10, Windows Servera 2016 i System Centra 2016 te sigurnost podataka u oblaku.

Među potvrđenim predavačima su Andy Wigley (Senior Developer Evangelist u Microsoftu) i Bartlomiej Zass (Azure Global Black Belt Technical Solution Professional u Microsoftu).

Wigley će predstaviti Windows 10 Anniversary Edition novosti te kako razvijati univerzalne Windows aplikacije za različite uređaje uz pomoć novih mogućnosti. Dodatno, govorit će o novoj generaciji aplikacija koje će omogućiti korištenje prirodnog jezika u govoru i pismu te na koji način ih povezati sa Skypeom, Facebookovim Messengerom, Slackom ili digitalnim osobnim pomoćnikom poput Cortane.


Zass će govoriti o kreiranju modernih web aplikacija temeljenih na platformi Azure PaaS. Fokusirat će se na App Services - platformu za izradu, pokretanje i upravljanje web i mobilnim aplikacijama koje se povezuju s podacima bilo gdje - u oblaku ili u lokalnom podatkovnom centru te pokazati kako najbolje iskoristiti mogućnosti Web API-ja uz pomoć servisa API Apps, API Management i Azure Logic Apps.

Advanced Technology Days danas je najveća IT konferencija u Zagrebu i jedan od najvažnijih IT događaja u Hrvatskoj koja sudionicima nudi priliku za kvalitetno umrežavanje, razmjenu znanja i iskustava. Ove godine donosimo još veći broj predavanja o najnovijim tehnološkim dostignućima i rješenjima.

Cloud usluge i servisi nameću se kao jedino rješenje gorućih izazova koje pred nas stavlja svakodnevno poslovanje te su baš zato one fokus', rekao je Filip Glavota, direktor sadržaja konferencije.

Temu Hybrid cloud storage obraditće Niko Dukić iz Microsofta, naglašavajući pritom tehnologiju koja jednostavno rješava problem sve većeg nedostatka kapaciteta za pohranu podataka, povezuje podatkovni centar tvrtke s javnim oblakom, a pritom unosi minimalne promjene u postojećoj IT infrastrukturi.

Romeo Mlinar, MVP i voditelj IT odjela u Ekobitu, održat će predavanje o tome kako i na koji način tvrtke mogu pravilno integrirati Hyper-V kako bi povećale performanse te bile zadovoljne brzinom i kvalitetom rada istog dok će Domagoj Pavlešić, MVP iz dizzy.hr sa sudionicima podijeliti nekoliko praktičnih savjeta kako brže i lakše razvijati aplikacije pomoću Visual Studija.