ZABAVNO

Vjerojatno ne znate za ove kul Microsoftove aplikacije

10.10.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Iako nas zna naljutiti, softverski div iz Redmonda ima i prilično dobrih trenutaka, pa i kul aplikacija i internetskih servisa. Evo nekoliko takvih

1) How Old (web): Učitajte fotografiju i otkrijte koliko staro izgledate

Postoji robot koji može pogledati vašu fotografiju i pokušati pogoditi koliko ste stari. Osim 'dizalice' ili 'spuštalice' za vaš ego, to može biti dobra provjera što ljudi u prosjeku misle o tome koje ste dobi kad vide vašu fotografiju.

How Old je zanimljiv Microsoftov projekt koji povezuje Big Data i ekonomiju osobnih podataka kako bi, pomoću korelacija i uzorkovanja, prepoznao znakove starenja na ljudskom licu i izveo zaključak o vašoj godini proizvodnje.

U Microsoftu kažu kako se izračun temelji na pretpostavci po kojoj robot 'razmišlja' poput ljudskog bića. Možda neće točno pogoditi vaše godine, ali će ponuditi dobru procjenu toga koliko staro djelujete.

U slučaju potpisnika ovih redova pogodio je točno. No, s druge strane, Microsoft ima na raspolaganju više načina na koje doći do moje godine rođenja pa...


2) What Dog (web, iOS): Koje je pasmine vaš pas? A koje ste vi?

What Dog je također aplikacija-robot koja gleda vaše fotografije i pokušava zaključiti nešto. Točnije, koje je pasmine vaš pas. Razmjerno lak zadatak ako je vaš kućni ljubimac čistokrvni primjerak s pedigreom, znatno teži ako je mješanac kojeg ste udomili iz azila.

Uz to, možete učitati vašu fotografiju, a robot će vam reći kojoj ste pasmini najsličniji. Irskom seteru, čini se.



3) Celebs Like Me (web): Koja je poznata i slavna osoba vaš brat blizanac ili sestra bliznakinja?

Riješili ste godine i psa. Što biste sljedeće mogli? Pa naravno, usporediti se s poznatim i slavnim osobama!

Učitajte fotografiju u Microsoftov alat online pogonjen umjetnom inteligencijom i otkrijte na koga sličite među selebritijima. Robot će vam ponuditi ne samo najtočnije podudaranje, već i prva tri iduća.

Pa, da vidimo... Peter Jackson? Ako ti tako kažeš, robote Microsoftov...

4) Word Flow (iOS): Tipkovnica za Windows Phone sad je dostupna i za iPhonePrešli ste s Lumije na Appleov pametni telefon, ali vam nedostaje tipkovnica Word Flow? Nema problema: dostupna je besplatno!

Omogućava, recimo, da ju zakačite za donji desni kut zaslona i tako lakše koristite za tipkanje jednom rukom na većim modelima iPhonea. Dolazi s ugrađenom tražilicom kojom možete pretraživati iz aplikacije, dodavati GIF-ove i emotikone, dijeliti kontakte...

Više:Make Use Of