MARKETPLACE

Na Facebooku ćete uskoro moći prodavati i kupovati od susjeda

04.10.2016 u 08:52

Bionic
Reading

Facebook broji preko milijardu aktivnih korisnika, a vjerovali ili ne, više od 450 milijuna njih koriste brojne grupe kako bi prodali i kupovali stvari. Kompanija navodi kako se ovo odvilo prirodno, željama i radom korisnika, stoga su odlučili iskoristiti veze među ljudima i otvoriti Marketplace (tržnicu)

'Marketplace je zgodno odredište za otkrivanje, kupovinu i prodaju stvari ljudima unutar zajednice', navodi Facebook. U sljedećih nekoliko dana Marketplace bi trebao zaživjeti na svim računima korisnika starijih od 18 godina u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Novom Zelandu. Značajka će se prvo pojaviti na mobilnim aplikacijama za Android i iOS, a desktop izdanje Facebooka i druge zemlje pričekat će još koji mjesec nakon što završi prvi rollout

Preko Marketplacea će svi na vrlo jednostavan način otkrivati stvari koje su na prodaju oko njih, a opcijama će stvari biti kudikamo praktičnije i bolje izvedene nego što korisnici sami rade u grupama za prodaju i kupovinu. Tako će se moći spremiti predmeti za koje je korisnik zainteresiran, zatražiti dodatni detalji i fotografije te još mnogo toga.


Slično vrijedi i za prodaju - što će biti moguće izvesti u svega nekoliko dodira prstom po zaslonu mobitela. Bit će dovoljno fotografirati predmet, unijeti cijenu, opis i ime proizvoda, potvrditi lokaciju i kategoriju te objaviti stvar: