STIGLA NADOGRADNJA

Stariji mobiteli napokon će prodisati uz novu verziju Messengera Lite

04.10.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Čak i najjednostavnije komunikacijske aplikacije danas su bogate različitim sadržajem i imaju određenih problema raditi bez zastajkivanja na starijim ili slabijim Android mobilnim uređajima. Facebook objašnjava kako imaju rješenje za to - Messenger Lite, popularna aplikacija koja je prošla 'kuru mršavljenja'

'Ovo izdanje Messengera osigurava glavne značajke za korisnike koji imaju osnovne Android uređaje i ograničenu brzinu mobilnog interneta', navodi Facebook, dodavši kako je Messenger Lite namijenjen ostvarivanju njihovog cilja gdje je cijeli svijet povezan.

Više od milijardu korisnika dnevno služi se Messengerom na golemom broju različitih uređaja i različitih mobilnih mreža, koji su opet različite stabilnosti i kvalitete. Nova aplikacija iz Facebooka trebala bi osigurati neometanu komunikaciju za mnoge koji svakodnevno imaju problema s punokrvnim izdanjem Messengera, ili ga uopće ne mogu koristiti.


Messenger Lite traži svega 10MB slobodnog prostora na mobilnim uređajima, a zahvaljujući tome i mogućnostima pokreće se i radi brzo i na starim uređajima. Za sada će korisnici u Keniji, Tunisu, Maleziji, Šri Lanki i Venecueli prvi moći testirati novitet, a Facebook navodi kako ostatak svijeta slijedi u nadolazećim mjesecima.