STIŽE D1C

Nije li Nokia odustala od proizvodnje mobitela?

05.10.2016 u 08:04

Bionic
Reading

30. rujna na Geekbenchovoj bazi podataka pojavila se i Nokia D1C, pametni telefon pogonjen Androidom 7.0. Čini se kako su informacije o tom da će do konca godine Nokia uistinu imati brandirane telefone na tržištu istinite...

Ranije informacije govore o tom kako kompanija pokušava vratiti popularnost branda ne samo nostalgičnim starijim korisnicima, već i novim generacijama. Ono što je vrlo izgledno jest da će do konca ove godine, ili u najgorem slučaju početkom sljedeće godine na tržištu postojati barem jedan model pametnog telefona koji će nositi brand Nokia na sebi.

Geekbench podaci govore kako srce modela Nokia D1C čini Qualcommov Snapdragon 430 čip, uparen s 3GB radne memorije. Na ovom testu je uređaj ostvario 667 bodova za Single-Core, odnosno 3.229 bodova za Multi-Core. To je tek jedan od rezultata, jer baza podataka otkriva pet odrađenih testova s manjim i višim vrijednostima, što sugerira interno testiranje.

Do novih informacija ne bi trebalo proći još mnogo vremena, iako bi moguće najave Nokijinih uređaja moglo zasjeniti predstavljanje Googleovih mobitela Pixel.