KREĆE USKORO

Znate li što je to 'Facebook na poslu'? Saznat ćete upravo sada

02.10.2016 u 09:35

Bionic
Reading

Sjećate se kako je još u studenomg 2014. godine iz Facebooka je stigla najava kako rade na novom projektu nazvanom Facebook at Work. Pa, eto, sprema se zaživjeti. I ne, nije ono čemu se nadamo

Baš kao što mu ime kaže, Facebook at Work je komercijalna inačica najveće društvene mreže svijeta koja funkcionira kao zatvorena, privatna mrežom za vašu tvrtku.

Facebook s novom aplikacijom namjerava izgurati Slack, Yammer i druga poslovna rješenja, za čije je korištenje često potrebno dodatno obučavati zaposlenike.

Nemojte žuriti sa slavljem zbog toga što ćete napokon moći koristiti Facebook na poslu bez straha i ograničenja. Riječ je o zasebnoj aplikaciji i platformi koje funkcioniraju odvojeno od matičnog Facebooka, a koja služi za povezivanje i rasprave vezane uz posao.


Drugim riječima, izgledat će kao Facebook ali na njima nećete moći tek tako gubiti vrijeme. Na news feedu i u porukama će se pojavljivati obavijesti vezane uz poslovanje i projekte. Među značajkama koje će biti dostupne bi se trebali naći Groups i Messenger te audio i video pozivi.

Usluga bi trebala postati dostupnom tijekom idućih nekoliko tjedana. Facebook bi ju mogao naplaćivati po korisniku, negdje između jednog i pet američkih dolara.

Facebook at Work bio je u zatvorenoj beta fazi razvoja od prošlog siječnja. Među testnim korisnicima bili su Royal Bank of Scotland i Heineken, a korišten je i u samom Facebooku.