RADIONICA

Naučite kako pretvoriti glavu u zvučnik

30.09.2016 u 12:29

Bionic
Reading

Tijekom radionice koja će biti održana u Zagrebu 8. listopada moći ćete naučiti više o znanosti o tehnologiji provodljivosti kostiju i izraditi vlastiti uređaj koji ćete moći ponijeti kući

Jeste li ikada htjeli slušati glazbu bez korištenja ušiju? Pretvoriti glavu u zvučnik?

Tome će vas podučiti radionica Skull Radio dablinskog elektroničara i suosnivača hackerspacea TOG Jeffreyja Roea, koja će biti održana u subotu 8. listopada s početkom u 12 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 46/2 u Zagrebu.

Roe će vam predstaviti znanost o tehnologiji provodljivosti kostiju i omogućiti izradu vlastitog uređaja koji ju može koristiti, a koji ćete moći ponijeti kući.

Tehnologija provodljivosti kostiju u upotrebi je već desetljećima i oko nas, od retro proizvoda kids lollipops do Googleovih naočala. Iako je široko rasprostranjena, puno ljudi ju nikad nije iskusilo.


Jeffrey Roe je inovator i inženjer elektrotehnike. Jedan je od osnivača prvog irskog hackerspacea TOG. Također je bio jedan od pokretača projekta Dublin Maker, događanja tijekom kojeg predstavlja radove irskih tzv. makera.

Trenutno radi za Parkbytext i bavi se razvojnim programiranjem platnih sistema u Irskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama. Vodio je radionice na mnogim međunarodnim skupovima, poput konferencije CCC u Njemačkoj, Chester Beatty Library i drugih.

Gostovanje Jeffreyja Roea Radionin je doprinos međunarodnom projektu Kreativni muzej.

Prijaviti se možete na e-mailradiona.org@gmail.com do 6. listopada točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10. Radionica je za članove Radione besplatna, za ostale košta sto kuna.

Više:Radiona