POSEBNO AMY SCHUMER

Ovo su najopasnije poznate osobe na internetu!

30.09.2016 u 08:37

Bionic
Reading

Sigurnosni stručnjaci kompanije McAfee u suradnji s Intel Security su objavili i jubilarnu 10. listu najopasnijih slavnih osoba. I dok slavne osobe fasciniraju publike diljem svijeta, zbog toga su upravo njihova imena i najčešće korištena u svijetu cyber-kriminala

Kako bi pronašli najveće prijetnje, McAffe je iskoristio svoj WebAdvisor kako bi pročešljao internet za stranicama koje imaju nekakve veze s poznatim i slavnim osobama. U pojmove pretraživanja bi onda ubacili druge popularne termine poput 'torrent' ili 'HD download', a rezultati su (ne)očekivano...tragikomični.

Komičarka Amy Schumer našla se na prvom mjestu, a odmah potom slijede Justin Bieber, Carson Daily, Will Smith i Rihanna. Valja biti oprezan i pri pretraživanju imena Miley Cyrus, Chris Hardwick, Daniel Tosh, Selena Gomez i Kesha.


Prema istraživanju, šansa da prosječan korisnik pretraživanjem interneta za Amy Schumer naleti na stranicu gdje se nalazi maliciozni kod ili virus je 16,11 posto. U slučaju Bibebera je riječ o 15 posto, dok Daly i Smith imaju identičnu šansu od 13,44 posto.

Cyberkriminalci itekako prate što internauti vole pretraživati pa na osnovu toga formiraju i 'zamke' za lakovjerne. McAffee navodi da se za sigurnost online valja pridržavati nekih osnovnih pravila:

- Tražiti izvorne vijesti i materijal. Tko je propustio neki omiljeni skeč Amy Schumer, njega valja potražiti na provjerenim servisima, a ne torrent adresama.

- Upravo spomenuti torrenti su najčešći i najrizičniji za korisnike. Možda ne nužno same datoteke u njima, koliko stranice koje ih služe.

- Valja koristiti zaštitu za računalo za vrijeme surfanja. McAfee naravno reklamira vlastito rješenje, no sličnih servisa sad već postoji pregršt, a za osnovnu razinu sigurnosti može se pobrinuti i sustav zaštite integriran u Windows 10 OS-u.