ZA NOVU GENERACIJU

YouTube ima novu aplikaciju i jako će vam se svidjeti

29.09.2016 u 08:36

Bionic
Reading

Google je najavio potpuno novu aplikaciju nazvanu YouTube Go, koja bi njihovim riječima trebala predstavljati YouTube za novu generaciju gledatelja. App je namijenjen radu u područjima gdje je mobilna povezivost lošija pa podržava značajke poput offline pregleda spremljenog video sadržaja

Za početak su se u Googleu odlučili testirati aplikaciju u Indiji, gdje će ona biti opsežno testirana prije globalne dostupnosti. YouTube Go korisnicima će omogućiti spremanje video sadržaja u željenoj kvaliteti za kasnije pregledavanje u offline režimu, što će posebno cijeniti oni koji se ponekad nađu u područjima bez pristupa brzoj mobilnoj mreži.

Da stvar ne stane samo tu, takav offline sadržaj će korisnici moći dijeliti s drugima bez potrebe za korištenjem podatkovnog prometa.


Prije svega nekoliko mjeseci, kompanija je otkrila Smart Offline mogućnost, koja je osigurala lakši pristup YouTube sadržaju kada su mobilni paketi potrošeni ili nema pristupa brzoj mreži. U sklopu toga, Google je otkrio kako trebaju napraviti i korak dalje od toga.

'Otkrili smo kako za sljedeću generaciju YouTube korisnika, koja želi otkriti sve što YouTube može pružiti, trebamo iz početka osmisliti mobilnu aplikaciju', piše na službenom blogu.

Dok traje testiranje aplikacije u Indiji, zainteresirani korisnici se mogu prijaviti za rani pristup ovdje, a u Googleu navode kako se app u više zemalja može očekivati već početkom sljedeće godine.