NOVITETI

Novi Epsonov projektor ima dvostruki laserski izvor svjetla

28.09.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Novi Epsonov laserski video projektor EH-LS10500 dolazi s prikazom u HDR-u, reflektivnim panelima 3LCD, značajkom 4K poboljšanja, laserskim izvorima svjetla i podrškom za UHD Blu-ray diskove i druge HDR izvore

Projektor EH-LS10500 sliku prikazuje pomoću 3LCD reflektivnih panela i dvostrukog laserskog izvora svjetla. Dolazi sa značajkom 4K poboljšanja te podrškom za UHD BD, kao i mogućnošću podizanja slike iz 1080 p na 4K razlučivost1.

Tu su i funkcije Detail Enhancement (poboljšanje detalja) i Super Resolution (super razlučivost), interpolacija djelića slike te ISF kalibracija. Projektor pokriva standarde sRGB, DCI i Adobe RGB a kompatibilan je i s UHD Blu-ray opremom.

Širok raspon pomaka objektiva omogućava postavljanje izvan središta ekrana, a motorizirani objektiv omogućava postavljanje pomaka objektiva, uvećanja i izoštravanja slike. Moguće je memorirati poziciju objektiva pritiskom tipke, do deset različitih omjera slike uključujući i omjer 2,4:1. Radni vijek je 30 tisuća sati u Eco režimu, tvrde u Epsonu.


'Model EH-LS10500 je generacija projektora za kućno kino s dvostrukim laserskim izvorom svjetla koji može prikazivati HDR materijale u najboljem svjetlu. Povećanjem kontrasta između najtamnijeg i najsvjetlijeg dijela ekrana HDR donosi veću dubinu slike i novu razinu detalja uz bogatije boje, što ranije nije bilo moguće', rekao je Paul White, voditelj proizvoda u tvrtki Epson Europe.

EH-LS10500 bit će dostupan na tržištu od studenog.