KONFERENCIJE

Sve je spremno za Mobility Day, jeste li i vi?

28.09.2016 u 11:32

Bionic
Reading

Tijekom jednodnevne konferencije koja će biti održana 29. rujna u hotelu Antunović u Zagrebu čekaju vas rješenja za cloud i internet stvari, električni auti, bespilotne letjelice...

Sve je spremo za deseti MobilityDay, regionalnu ICT i poslovnu konferenciju u području računalnog oblaka, primjeni mobilnih rješenja, novih tehnologija i njihove primjene u poslovanju, obrazovanju i svakodnevnom životu.

Središnja tema je Mobilnost posvuda - kontinuitet poslovanja i povećanje produktivnosti upotrebom mobilnih cloud rješenja, te njihova upotreba u poslovanju, u privatnom životu i obrazovanju

Tijekom konferencije bit će održan okrugli stol pod nazivom Deset godina tehnologije 2006. - 2016. - 2026. u kojem će sudjelovati izvršni direktori tvrtki iz različitih branši kako bi iznijeli svoja iskustva koliko je razvoj tehnologije utjecao na njihov rad i koja su predviđanja za budućnost.


Organizatori su pripremili zanimljiva predavanja, predavače i radionice. Sadržaj je podijeljen u četiri programska slijeda: poslovni, razvojni, ITPpro i pametni uređaji.

Između ostalih, Tihomir Šašić će objasniti kako razvoj industrije bespilotnih letjelica pozitivno utječe na razvoj novih mobilnih rješenja kojima je glavna karakteristika digitalizacija zrakoplovstva. Saznajte iz prve ruke koje su to poslovne prilike te u kojem se smjeru razvija industrija bespilotnih letjelica.

Bit će održane dvije radionice: mBot - radionica robotike te IoT (Internet-of-Things) radionica.

Na radionici robotike sudionici će kroz jednostavne primjere imati priliku naučiti osnovne naredbe programiranja robota te na kraju imati mogućnost sudjelovati u zanimljivom natjecanju vožnje robota.

Tijekom dvosatne radionice posvećene internetu stvari naučit ćete kako kreirati IoT rješenje počevši od upoznavanja s mogućim izborom hardvera, njegove pripreme za rad, pisanja aplikacije za rad tog hardvera, zapisivanja podataka koje senzori prikupljaju u računalni oblak te njihovu analizu.

Na konferenciji ćete moći saznati sve informacije o HoloLensu te o proširenoj stvarnosti (augmented reality). Dobit ćete i odgovor na pitanje padaju li novci iz oblaka, saznati koliko je važno upravljanje neopipljivom imovinom, upoznati se s 3D printerima, automobilima i biciklima na električni pogon...