SPAS POSLOVANJA

Kome će se prodati Twitter? U igri je navodno i Google

26.09.2016 u 14:03

Bionic
Reading

Popularna društvena mreža Twitter po svoj prilici je na prodaju. Prema pisanju CNBC-a i nekih drugih medija, Twitter bi svakog trenutka trebao dobiti službenu ponudu od Googlea i Salesforcea, među drugim zainteresiranim IT kompanijama

Twitteru je novac itekako potreban, no to nikako ne znači da će odbor kompanije pristati na bilo kakvu ponudu. ReCode piše da bi Twitter mogao ugrabiti između 18 i 30 milijardi dolara. No, ako se već govori o tako vrtoglavim iznosima, što su oni veći, broj 'igrača' je sve manji pa naposljetku ostaje tek Google.

Google za sada službeno nije priopćio što bi točno s Twitterom, no Salesforceov Vala Afshar ima neke osobne ideje:

Zašto je uopće Twitter na prodaju? Već niz kvartala poslovanje je slabo, a implementirane ideje za monetizaciju tek su djelomično uspješne. U slučaju da se dogodi još jedan loš poslovni kvartal (što je vrlo izgledno), Twitter bi mogao završiti u prodaji za manji iznos od onoga kakvog se trenutno očekuje. 'Može li Twitter uopće biti spašen?', pitaju se neki analitičari. Bez solidne financijske injekcije i jasnijeg plana razvoja mreže - teško. Međutim, upravo to dvoje imaju potencijalni kupci.

Ranije spomenutom dvojcu se pridružuje američki mrežni operater Verizon, ali i Microsoft, prenosi Techcrunch informacije iz neovisnih izvora.