SLUŽBENE INFORMACIJE

Samsung Galaxy Note 7 se vraća u EU do konca studenog

26.09.2016 u 08:38

Bionic
Reading

Samsung Electronicsov čelnik marketinga za područje Europe David Lowes izjavio je kako očekuju da će se isporuka Note 7 pametnih telefona nastaviti posvuda do konca studenog. Samsung je ranije pokrenuo program zamjene, no čini se da će problema za kompaniju biti mnogo manje nego što se pretpostavljalo

Lowes je napomenuo i kako nema planova da se smanje izvorni marketinški pokušaji i strategije. 'Note 7 će dobiti svu podršku koju je trebao imati i na početku. Ne odustajemo od toga. (...) Stvorili smo potražnju za uređajem koju treba ispuniti čim prije', zaključio je.

Prodaja pametnog telefona Galaxy Note 7 već se nastavila u SAD-u, a u Južnoj Koreji prodaja počinje sljedeći tjedan, 28. rujna. Slično vrijedi i za druga tržišta, no za potpuni početak prodaje i svih vezanih aktivnosti diljem Europe trebat će pričekati studeni. Novi uređaji će stići s posebnom oznakom kojom će se razlikovati od prvotnih modela.


'Uvjereni smo kako možemo nadoknaditi bilo kakve moguće gubitke do sada i vratiti zamah koji smo imali u poslovanje te se postaviti za snažno poslovanje u 2017. godini', rekao je Lowes za Reuters.

Note 7 je opozvan na 10 tržišta, uključujući SAD i matično tržište - Južnu Koreju.

Ovaj južnokorejski div je obećao i kako neće prodavati nove modele sve dok potpuno ne dovrši izmjenu postojećih Note 7, od kojih neki imaju problematične baterije. Riječ je o potezu bez presedana u industriji.