LE ŠTO?

Mobitel LeEco Le Pro 3 se ne srami moćnog hardvera koji sadrži

25.09.2016 u 09:21

Bionic
Reading

Jedna od najvećih kineskih tehnoloških i online video kompanija, LeEco, predstavila je svoj dugoočekivani pametni telefon, Le Pro 3. Baš kako su glasine i sugerirale, riječ je o uređaju moćnog hardvera i vrlo, vrlo niske cijene

O dizajnu ovog pametnog telefona ne treba trošiti previše riječi, zbog toga što je iz slika sasvim jasno odakle je sve 'posuđen'. U tom smislu ipak vrijedi izdvojiti dvije stvari - debljinu uređaja od tek 7,5 milimetara uz bateriju od 4.070mAh! S druge strane, tehničkim karakteristikama Le Pro 3 pruža sve što i druge poznate perjanice - pa i više od toga.

5,5-inčni Le Pro 3 u sebi tako krije Qualcommov Snapdragon 821 čip, čime je među prvim proizvođačima koji su ga integrirali u svoj pametni telefon (prvi je bio ASUS, s modelom ZenFone 3 Deluxe). Moćni čip kuca na najvišem radnom taktu od 2,35GHz, dok grafički dio čipa Ardeno 530 radi na 653MHz.
Tu su još opcije od 4GB radne memorije u uređajima s 32GB i 64GB spremišnog prostora te 6GB RAM-a dostupnog uz 64GB i 128GB varijante.


Glavna kamerica je razlučivosti 16MP, a LeEco navodi kako je brzina PDAF fokusa svega 0,1 sekundu. S prednje strane se nalazi 8-megapikselni senzor. Kako se to i očekuje od perjanice, Le Pro 3 donosi i čitač otiska prstiju, smješten ispod stražnje kamerice.

A sad jedna od bitnijih stvari - cijena. Osnovni model (4GB RAM + 32GB) koštat će svega 270 dolara na matičnom tržištu. Model sa 6GB radne memorije i 64GB spremišnog prostora koštat će svega 300 dolara, što je nevjerojatno. Postoji, naravno, i kvaka. Za sada nema riječi o globalnom 'izletu' kompanije...