ALI TO NIJE SVE

HTC 10 postaje još bolji i donosi naziv Bolt?

25.09.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Nije prošlo niti pola godine otkako je HTC-ova perjanica HTC 10 ugledala svjetlo dana, a već sada joj stiže svojevrsna revizija. Možda će se HTC 10 još uvijek prodavati no nova varijanta, nazvana HTC Bolt, trebala bi činiti novi vrh ponude ovog posrnulog proizvođača pametnih telefona. U međuvremenu, kompanija je otkrila i nove pripadnike serije Desire

I dok HTC 10 nije naišao na loše kritike, u slučaju da se ovaj podatak iz glasina kojeg donosi Evan Blass (@Evleaks) pokaže točnim, čini se da prodaja tog uređaja nije išla baš najbolje. Što onda donosi dorađeno izdanje pod nazivom Bolt?

Osnovne linije uređaja uistinu izgledaju kao trenutni vrhunski uređaj iz HTC-a, no da se primijetiti kako na gornjoj strani više nema 3,5-milimetarskog audio priključka, a bljeskalica aparata je postavljena simetrično iznad glavne stražnje kamerice. Poziciju je promijenila i prednja kamerica s pripadajućim senzorima, baš kao i mjesto za SIM kartice. Prema dosadašnjim informacijama, uređaj bi se trebao pojaviti u ponudi mobilnog operatera Sprint pa je nejasno je li riječ o posebnom uratku samo za njihove potrebe ili potpuno novom uređaju.

HTC će u svakom slučaju izgledno otkriti čak dva nova vrhunska uređaja 4. listopada, pod Googleovim brandom Pixel. Štoviše, kompanija bi mogla provesti sljedećih nekoliko godina u uskoj suradnji s Googleom, no kao i uvijek - sve informacije iz glasina valja uzeti sa dozom opreza.


Drugi dio godine čini se kako je vrlo aktivan za HTC. 20. rujna otkrili su novitete u liniji Desire, Desire 10 Pro i Desire 10 Lifestyle. Oba noviteta zapravo primarno donose dizajn iz najvišeg segmenta uz pristupačnu cijenu. Što se hardvera tiče - podosta su različiti.


Desire 10 Pro je 5,5-inčni uređaj sa zaslonom razlučivosti 1080p, a srce mu čini MediaTek Helio P10 čip, uparen s 3GB ili 4GB radne memorije (ovisno o tom je li riječ o izdanju s 32GB ili 64GB spremišnog prostora). Tu je još i glavna kamerica od 20MP, uz 13-megapikselnu za selfije i video pozive.

Desire 10 Lifestyle je iste dijagonale, no uz zaslon 720p te Qualcommov Snapdragon 400 čip, uparen s 2GB ili 3GB radne memorije (opet, ovisno o izdanju s 16GB ili 32GB spremišnog prostora). Što se kamerica tiče, Lifestyle model donosi kamerice od 13MP i 5MP.

Oba noviteta bi se na tržištu trebala pojaviti kroz mjesec-dva.