LAKŠE SE DIŠE

Microsoft konačno miče dosadnu 'Get Windows 10' poruku

22.09.2016 u 16:03

Bionic
Reading

Microsoft je ovih dana pripremio nadogradnju za operativne sustave Windows 7 i 8.1, koji među ostalim, uklanja i vrlo iritantni komad softvera 'Get Windows 10'. Zašto je Redmondovcima za ovaj potez trebalo gotovo dva mjeseca nakon kraja ponude o besplatnoj nadogradnji - veliko je pitanje...

Prema službenom opisu, nadogradnja pod oznakom KB3184143 'uklanja Get Windows 10 app i drugi softver vezan za ponudu o besplatnoj nadogradnji na Windows 10, koja je istekla 29. srpnja ove godine'. Van ovog opisa nije jasno što je točno 'drugi softver' u cijeloj priči.

Iako je ponuda istekla, prema pisanju Mary Jo Foley i drugih autora usko vezanih uz Microsoft, korisnici i dalje mogu iskoristiti ključeve za Windows 7 i Windows 8.1 kako bi legalno aktivirali Windows 10 instalaciju. Microsoft po svoj prilici tu mogućnost još uvijek nije deaktivirao. Nakon ove nadogradnje za starija izdanja Windows OS-a, korisnici će se moći vratiti automatskom preuzimanju sigurnosnih zakrpi i nadogradnji dok im sustavi budu podržani.

Detaljn(ij)e tehničke informacije vezane uz ovu nadogradnju moguće je vidjeti na službenim stranicama.