DOSTIGAO SKYPE

Tristo milijuna ljudi telefoniraju Messengerom

17.09.2016 u 09:46

Bionic
Reading

Facebookova chat aplikacija mogla bi ozbiljno ugroziti Skype i Viber. Od njenih milijardu korisnika njih više od 300 milijuna upotrebljava često ju za glasovne i video pozive

Podatak o 300 milijuna korisnika značajki za glasovne i video pozive u Messengeru iznio je direktor te aplikacije u Facebooku David Marcus tijekom konferencije TechCrunch Disrupt 2016. Toliko korisnika ima i znatno dulje prisutni Skype.

Facebook je uveo VoIP audio pozive 2013. godine, da bi tijekom prošle u ponudu dodali i video pozive jedan-na-jedan, a u travnju ove grupne glasovne pozive.

Iako su audio i video značajan dio Messengera, Facebook nije puno ulagao u razvoj virtualnog asistenta koji bi bio u istoj kategoriji s Alexom, Google Now, Siri ili Cortanom, što znači kako riskira zaostajanje u tom segmentu.

Googleova nova aplikacija za poruke Allo koristi mogućnosti nove značajke Assistant, proširenja za Google Now, i omogućava korisnicima stalni dvosmjerni dijalog s virtualnim asistentom. To bi mu moglo dati veliku prednost u odnosu na ono što Facebook ima za ponuditi.

S druge strane, Facebookova prednost je to što ima veliki broj botova na raspolaganju, a koji mogu obavljati širok raspon zadaća.