140 ZNAKOVA, ALI...

Uskoro ćete moći koristiti duže 'tweetove'

14.09.2016 u 11:18

Bionic
Reading

Od 19. rujna 'tviteraši' će (napokon i navodno) moći uživati u dužim porukama - iako će tehnički one i dalje biti ograničene za 140 znakova. U čem je onda štos?

U ovom trenutku, u spomenutih 140 znakova se broje linkovi (u skracenom obliku), fotografije, spomenuti korisnicki racuni i sve drugo. S izmjenom o kojoj je bilo riječi još u prvom dijelu godine takve stvari bi trebale postati stvar prošlosti.

Izvori poznati The Vergeu su potvrdili kako bi se stvar trebala početi odvijati 19. rujna, no nije poznato hoće li se odmah prestati brojati sve van uobičajenih poruka ili će se sve odvijati u više stupnjeva. Poruke na društvenoj mreži Twitter trebale bi postati jasnije i preciznije, iako je riječ o tek malom broju dodatnih znakova za poruku u odnosu na trenutno stanje. Ono što je sasvim jasno je da korisnici neće imati baš neograničen broj znakova za komuniciranje, kako to trenutno vrijedi za izravne poruke (DM-ove). Spominje se i mogućnost da će iz DM-a Twitter zapravo kreirati zasebnu aplikaciju za komuniciranje, kojom želi konkurirati Messengeru i sl. servisima.