OKRUGLA OBLJETNICA

Facebookov News Feed s nama je deset godina

06.09.2016 u 15:31

Bionic
Reading

Značajka zahvaljujući kojoj je, između ostalih, Facebook uspio prometnuti se u najveću društvenu mrežu svijeta pokrenuta je na današnji dan prije deset godina

Suosnivač i direktor Facebooka Mark Zuckerberg obilježio je desetu obljetnicu puštanja u rad News Feeda posebnom objavom na svom zidu u kojoj se prisjeća tih prohujalih vremena.

Vjerovali ili ne, u početku Facebook nije imao News Feed. Kao što Zuckerberg kaže, dvije godine Facebook nije bio ništa više od kolekcije korisničkih profila.

Kad je nova značajka uvedena, promjena je bila ogromna jer je omogućila brz i jednostavan pregled sadržaja koji drugi objavljuju, ali i njegovo dijeljenje te ocjenjivanje. Toliko je išla na živce dijelu korisnika da je prosvjedna grupa kojom se tražilo povratak na staro u kratkom roku okupila više od milijun korisnika.


Zuckerberg i društvo su ostali pri svom, a News Feed je s vremenom izrastao u jednu od ključnih i najprepoznatljivijih Facebookovih značajki. I dalje gunđamo zbog načina kako funkcionira, no vjerojatno bi nam nedostajao kad ga ne bi bilo.

U Facebooku je i dalje razvijaju. Upravo je, navodno, u tijeku testiranje eksperimentalne značajke koja bi vam trebala prikazati objave koje ste možda propustili. Nazvana What friends are talking about, nova značajka bi u Facebookovoj aplikaciji za Android u kućici pri vrhu Feeda trebala prikazati nekoliko objava vaših prijatelja.

Više:Mashable