ČEKA SE 7. RUJNA

Apple predstavlja novi iPhone, što sve možemo očekivati?

05.09.2016 u 08:30

Bionic
Reading

U srijedu, 7. rujna, Apple bi trebao otkriti dva nova izdanja pametnih telefona, ali i pregršt drugih uređaja i noviteta. Evo što se očekuje osim novih mobitela

iPhone 7 i 7 Plus
Nove perjanice dizajnom se neće značajno razlikovati od prethodne generacije, osim što linije za antenu neće više biti vidljive na stražnjoj strani uređaja.

Bit će opremljene sustavom s dualnim kamerama koji će ponuditi daleko bolji zoom, moguće samo na većem 5,5-inčnom (13,9 centimetara) modelu. Manji 4,7-inčni (11,9 cm) mogao bi dobiti optičku stabilizaciju slike, što je dosad bilo rezervirano samo za veće. Oba modela mogla bi imati nove 12-megapikselne kamere.

O redizajniranoj tipci Home puno se priča već mjesecima. Mogla bi dobiti značajke s haptičkom povratnom spregom.

Novi iPhonei mogli bi biti bez ulaza za slušalice. Apple želi da koristimo bežične, slušalice koje podržavaju Lightning ili adaptere.

Kapacitet memorije u osnovnom modelu mogao bi biti podignut na 32 GB, dok bi najskuplji mogao imati čak 256 GB.

Apple bi svoje pametne telefone mogao ponuditi u svemirsko crnom, ali i sjajnijem piano crnom izdanju, uz postojeće opcije (srebrna, zlatna i ružičasto zlatna).


iOS 10
Kako je mobilni operativni sustav još je u beta fazi razvoja, za očekivati je kako ćemo čuti datum službenog puštanja u opticaj. Trebao bi, između ostalog, donijeti nove i poboljšane značajke za Messages.

Apple Watch 2

GPS
Appleov pametni sat mogao bi dobiti novi čip za GPS za poboljšano iskustvo sa značajkama za fitnes i drugima koje ga koriste.

Izgled se neće mijenjati, iako nije isključeno kako će dobiti novi remen i poneko osvježenje. Jabučari navodno eksperimentiraju s titanom i drugim materijalima za kućište.

Novi Apple Watch trebao bi imati i bateriju koja dulje traje.

watchOS 3
Novo izdanje operativnog sustava ima nekoliko značajki vrijednih pozornosti: novi Control Center, brz pristup promjeni izgleda brojčanika, poboljšane poruke...


Prateći uređaji

Bežične slušalice Beats
Već su procurile informacije o navodnoj novoj liniji bežičnih slušalica Beats koje će ići s novim iPhoneom, na što ukazuju i nedavno podnešeni zahtjevi za zaštitu trgovačke marke.

AirPods
Nije nemoguće kako će Apple izbaciti i vlastiti set bežičnih slušalica.

Ostalo

MacOS Sierra
Tijekom predstavljanja mogli bi doznati kad će ovaj operativni sustav, trenutno u fazi javne bete, biti i službeno javno dostupan. Trebao bi donijeti hrpu noviteta, poput dolaska Siri na Macove.

TvOS 10
Slično je i sa četvrtom generacijom ovog OS-a, koja bi trebala donijeti novi Dark režim rada, Siri tražilicu za YouTube...

Novi MacBook Pro
Navodno su u planu nova tanja računala MacBook Pros s novim OLED panelom osjetljivim na dodir smještenim iznad tipkovnice, koja bi premijeru mogla doživjeti baš uz novi iPhone.

Više:9 to 5 Mac