NOVI TABLET

S novom Yogom bi se mogli vratiti pisanju rukom

02.09.2016 u 14:35

Bionic
Reading

Najtanje i najlakše 2-u-1 tablet računalo na svijetu, kako mu tepaju u Lenovu, Yoga Book bi trebalo biti moguće podjednako lako koristiti za i za tipkanje i za pisanje

Kako bi to bilo moguće, Yoga Book -  predstavljena tijekom sajma IFA 2016 - dolazi s tipkovnicom Halo s pozadinskim osvjetljenjem. Tipkovnica nema nikakve fizičke tipke već se prikazuje u obliku čvrste bijele konture na drugoj ploči Yoga Booka samo kada je to potrebno.

Stalno uči i prilagođava se navikama tipkanja korisnika, s ugrađenim predviđanjem i softverom sa sposobnošću učenja koji omogućuje kontinuiranu optimizaciju te haptičkom tehnologijom.

Drugi dio trika je dvonamjenska olovka Real-Pen. Alat veličinom nalik običnom nalivperu bi trebao simulirati pisanje i crtanje po papiru. Sadrži uloške od prave tinte na komadu papira ili prijenosniku prekrivajući multifunkcionalno sučelje ili kao stilus olovka kada se primjeni izravno na panel. Sve što se njima stvara, od doodleova i crteža do bilježaka, odmah se digitalizira i sprema Lenovo aplikacijom.

Prati ga tehnologija Wacom feel za rad s filmom elektro-magnetske rezonancije unutar višenamjenske tipkovnice.

Real-pen može crtati s preciznošću olovke ili kista, uz 2.048 razina pritiska i mogućnošću detektiranja kuteva od 100 stupnjeva. Ne zahtijeva baterije, a njegova tinta može biti zamijenjena sa standardnim ulošcima s tintom.


Yoga Book je tanak 9,6 milimetara kada je zatvoren. Sužava se na 4,05 mm na najtanjem rubu. Teži 690 grama.

Tablet računalo od kombinacije magnezija i aluminijskih legura pokreće Intelov procesor Atom X5, podržan sa četiri GB RAM-a. Na raspolaganju je 64 GB memorije. IPS zaslon dijagonale 10,1 inč (25,6 centimetara) nudi punu HD rezoluciju. Zvučnici su pojačani sustavom Dolby Atmos. Baterija bi trebala ponuditi do 15 sati autonomije.

Preklopni zglob po kojem su uređaji iz serije Yoga prepoznatljivi sad je manji i ima tri prilagodljive osi pokretanja zgloba, sa 130 različitih mehaničkih dijelova koji se sastoje od pet različitih materijala.

Od početka rujna globalno su dostupni uređaji s Androidom 6.0 sa sučeljem Book UI u zlatnoj ili brončanoj boji te Windows 10 u crnoj boji. Početna cijena za Android verziju bit će 499, a za Windows 599 eura. Globalno će biti dostupni od početka rujna.