NEXUSI PRVI

Android 7.0 Nougat je gotov i stiže na ove uređaje

23.08.2016 u 16:06

Bionic
Reading

Beta testiranje Androida Nougat od gotovo pola godine je dovršeno, i 'sedmica' sad počinje stizati na Nexus uređaje. To uključuje modele Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 9 i još neke uređaje poput Pixela C. Ipak, vlasnici Nexusa 5 i 7 (iz 2013.) mogu zaboraviti na službenu nadogradnju

Već neko vrijeme je poznato i kako će prvi novi uređaj koji stiže s Androidom 7.0 Nougat biti LG-jev V20. Samsung će tu izgledno kaskati, jer je za netom predstavljeni Galaxy Note7 nadogradnja na Android 7.0 tek najavljena 'u roku od nekoliko mjeseci'. Lanjski modeli su primjerice Marshmallow dobili tek pet mjeseci nakon službenog dovršetka te verzije mobilnog OS-a Android.

Oglasio se i HTC, koji nadogradnju na Nougat planira za modele HTC 10, HTC One A9 i HTC One M9. Za sada nisu otkrili ni datume niti moguće druge uređaje koji će podržavati najnovije izdanje Android platforme.

Dok su Motoroli mjesečne nadogradnje komplicirane, izgledno je da će barem novije modele uređaja biti moguće nadograditi na Nougat - no opet - tek za nekoliko mjeseci.

Više detalja od proizvođača mobilnih uređaja trebalo bi stići u danima koji slijede, a do tada se valja upoznati s novitetima koje donosi Android 7.0 Nougat.