NEOVLAŠTENI ALAT

Pripazite, Self-Healing Tool neće riješiti probleme s Windows 10

23.08.2016 u 12:04

Bionic
Reading

Uz obljetničku nadogradnju Windowsa 10 pojavio se i program nazvan Windows Self-Healing Tool, koji bi navodno trebao popraviti sve probleme koji su se pojavili s novim izdanjem Microsoftovog operativnog sustava

No, čini se kako softver nije legitiman, niti rješava bilo koji od mnogobrojnih problema koje je nadogradnja donijela. Nastao je, doduše, u Microsoftu ali pod sumnjivim okolnostima i bez službenog odobrenja odgovornih u softverskom divu iz Redmonda.

Razvijen je u tvrtci kćeri Microsoft Mobile Oy tijekom prošle godine, koja tad već bila gotovo pa raspuštena. Doista je u distribuciju pušten putem Microsoftovih poslužitelja, ali nema veze s nedavnom velikom nadogradnjom. Navodno je na njemu radila samo jedna osoba, bez ovlasti i dopuštenja bilo koga iz Windows Supporta.


Sve što ova 'samoiscjeljujuća' aplikacija radi je pokretanje nekoliko naredbi u Powershellu, automatizirajući niz zadataka u resetiranju uređaja s Windows 10. Prilično je nalik alatu Device Recovery za mobitele s Windowsima.

Više:Neowin