VIDIŠ, VIDIŠ

Zbog smartfona i Tindera milenijalcima nije do seksa?

22.08.2016 u 10:58

Bionic
Reading

Sudeći prema rezultatima nedavnog istraživanja, milenijalci se manje bave seksom nego prethodne generacije. Razlog? Upravo ono što bi im trebalo pomoći, čini se

Analizirajući podatke prikupljene iz Općeg društvenog istraživanja (General Social Survey) tijekom 2015. i 2016. godine o seksualnim navikama odraslih osoba, istraživači su utvrdili kako generacije rođene između '80-ih i '90-ih godina prošlog stoljeća (milenijalci, kako ih zovu) imale u prosjeku manje seksualnih partnera nego prethodne dvije generacije.

Za milenijalce rođene tijekom '90-ih također je dva puta manje vjerojatno kako će biti seksualno neaktivni tijekom prvih godina koje će proživjeti kao odrasle osobe. Trend pokazuje kako 15 posto mladih između 20 i 24 godine tek se treba upustiti u snošaj što je šest posto više od istog seta podataka prikupljenog tijekom '90-ih godina.

Zbog čega se milenijalci manje bave seksom, pitate se?


Istraživač Jean Twange, stručnjak za milenijalce i autor dvaju istraživanja, smatra kako bi za to mogli biti krivi aplikacije i web-odredišta za spajanje parova online. Naime, milenijalci puno polažu na fizički izgled, zbog čega veliki dio populacije prosječnog izgleda biva izostavljen pa i obeshrabren u potrazi za partnericama i partnerima.

Norman Spack, profesor pedijatrije pri Harvardskoj medicinskoj školi, ima ponešto drukčije mišljenje: smatra kako ljudi ne provode dovoljno vremena nasamo zajedno, a upravo elektronički uređaji poput pametnih telefona i internetski servisi koji omogućuju i olakšavaju upoznavanje ljudi, stvaranje odnosa i pronalaženje seksualnih partnera imaju, čini se, potpuno suprotan učinak na veliki dio populacije.

Više:Next Web