AKO JU NAĐETE U EDGEU

Prijavite Microsoftu bug - Twitterom

14.08.2016 u 09:06

Bionic
Reading

Našli ste bug u Microsoftovu web pregledniku Edge i želite ga prijaviti? Preskočite mail, učinite to izravno na Twitteru

Microsoft je predstavio #EdgeBug, hashtag pomoću kojeg na Twitteru možete prijaviti probleme s funkcionalnošću u web pregledniku Edge, sastavno dijelu operativnog sustava Windows 10.

U travnju ove godine Microsoft je pokrenuo Platform Issues Portal, putem kojeg je moguće prijaviti bugove u Edgeu. Razvojna programerka Lea Verou pomislila je kako bi to trebalo biti još jednostavnije, pa je predložila da se isto omogući - tvitovima.

Naravno, 140 znakova neće biti dovoljno. Evo što sve trebate napraviti:


1) koristite hashtag #EdgeBug kako bi Microsoftovi alati mogli pronaći vaš tvit

2) u tvit stavite poveznicu koja vodi do kratkog opisa problema na jednom od ovih web odredišta: codepen.io, jsfiddle.net, jsbin.com ili dribblet.net

3) preostale slovne znakove iskoristite kako bi bugu kojeg ste pronašli dali ime

Opis problema podrazumijeva da ste shvatili što je uzrok problema i spremni ste to podijeliti s Microsoftom kako bi ga oni mogli otkloniti. Treba sadržavati objašnjenje što test provjerava i kakav bi ispravan ishod radnje trebao biti.

Ako vam je sve skupa previše zamorno, zaboravite Twitter i vratite se na opciju Send Feedback u Edgeovom izborniku ili na Platform Issues Portal.

Više:Neowin