POLITIČARI ONLINE

Popričajte s Obamom, kad već možete

01.03.2017 u 20:11

Bionic
Reading

Američki predsjednik dobio je bota koji će umjesto njega čavrljati s građanima na Facebookovom Messengeru. Na Pantovčaku vjerojatno o tako nečemu ni ne razmišljaju

Dosad je građanstvo Sjedinjenih država uglavnom komuniciralo s predsjednikom Barackom Obamom na isti način kako su to činili i njihovi pradjedovi: običnom poštom.

No, tehnologija je u međuvremenu znatno napredovala, a Bijela kuća uhvatila priključak, pa sad sa šefom najmoćnije države svijeta možete brbljati i na Facebooku.

OK, nećete pričati izravno s njim - ima čovjek pametnijeg posla - ali zato možete prozboriti koju s posebno osmišljenim botom za Messenger. Prvim takve vrste na svijetu, pohvalili su se iz Bijele kuće.


Kako bi ga upogonili, otvorite stranicu Bijele kuće na Facebooku i kliknite na Message ili otvorite aplikaciju Messenger pa utipkajte The White House u kućicu gdje inače upisujete ime prijatelja s kojim se želite dopisivati.

Predsjednik Obama će i dalje nastaviti s tradicijom primanja deset pisama građana dnevno, započetom 2009. godine. Obama od prošle godine ima vlastitu stranicu na Twitteru, a prva dama Michelle Obama je otvorila profil na Snapchatu u lipnju ove godine. Stranica Bijele kuće na Facebooku ima više od sedam milijuna lajkova.