OCIJENIO DISPLAYMATE

Tko ima najbolji zaslon? Galaxy Note 7!

11.08.2016 u 13:49

Bionic
Reading

DisplayMate kaže kako je Samsungov phablet koji bi se uskoro trebao pojaviti na tržištu dobio odlične ocjene u gotovo svim kategorijama

Zaslon je jedan od najvažnijih elemenata koje uzimamo u obzir prilikom kupnje novog pametnog telefona. O njemu ovisi koliko je tekst čitljiv, kako će izgledati fotografije i video, hoćemo li ga moći koristiti pod izravnim svjetlom...

Galaxy Note 7, koji u prodaju kreće 19. kolovoza, opremljen je s QHD SAMOLED zaslonom dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetra) i razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela. Zaslon je zakrivljen na rubovima s obje strane.


U DisplayMateu kao prednost, između ostalog, ističu mogućnost izbora između četiri načina prikazivanja boje (umjesto samo jednog, kako je na većini pametnih telefona i tablet računala. Jedan od tih načina omogućava, recimo, prikaz sadržaja u rezoluciji 4K na 4k UHD televizorima.

Galaxy Note 7 izdvaja se i po širini raspona boja koje može reproducirati te po vršnom osvjetljenju, visokom omjeru kontrasta i niskoj razini odraza.

Više:DisplayMate