BRAVO, BRAVO

Uspjeh za Osječane: Startup Farmeron našao kupca

10.08.2016 u 21:45

Bionic
Reading

Šest godina nakon osnivanja Farmeron je kupio Virtus Nutrition, američka tvrtka koja proizvodi nutritivne dodatke za stočnu hranu

Podsjetimo, Farmeron je platforma u računalnom oblaku namijenjena upravljanju poslovanja stočnih farmi. Pokrenuo ju je Matija Kopić prije gotovo šest godina u Osijeku. Tvrtka danas zapošljava 25 djelatnika.

Virtus Nutrition je dio veće grupacije poljoprivrednih i stočarskih tvrtki u vlasništvu Matta Swansona

Farmeron će ostati zasebnom tvrtkom, njeno sjedište i dalje će biti u Osijeku, a Kopić će ostati na njenom čelu. Cijena koju je Virtus Nutrition platio nije objavljena.


Prema podacima MarketsandMarkets, tržište te vrste softvera trebalo bi se do 2022. gotovo učetverostručiti i doseći vrijednost od 4,07 milijardi dolara. U Virtusu kažu kako žele udružiti snage s Farmeronom kako bi ostali predvodnicima tehnološke revolucije koja će zahvatiti i velike i male proizvođače. Za očekivati je kako će Farmeronov softver ponajprije nastojati etablirati na tržištu Sjedinjenih Država.

Prema Kopićevim riječima, dvije tvrtke dijele viziju stavljanja tehnologije i podataka u srce nove paradigme upravljanja gospodarstvima. Cilj im je znati sve o svakoj životinji koju se uzgaja na taj način.