PRIČA SE

Novi iPhone ostaje bez dugmeta Home?

09.08.2016 u 10:22

Bionic
Reading

Kako se približava rujan, kada možemo očekivati iduće izdanje Appleovog pametnog telefona, tako se pojavljuje i sve više glasina o izgledu i značajkama kako novog smartfona, tako i drugih uređaja

Čini se kako na iPhoneu 7 možemo očekivati redizajnirano dugme Home, koje će moći raspoznati koliko ga jako pritišćete i reagirati različito na razne razine pritiska. Neće biti fizičko i vibrirat će kako bi vas obavijestilo da ste ga dodirnuli. Drugi novitet o kojem se priča je svemirsko crna boja, kakvu Apple već koristi za svoj pametni sat.

Sudeći po ostalim glasinama, čini se kako novi iPhone neće ponuditi veće promjene u odnosu na sadašnje izdanje.

Već se neko vrijeme nagađa o sustavu s dvije kamere za iPhone 7 Plus, koje bi trebale omogućiti svjetlije fotografije s više pojedinosti, naročito kad je riječ o zumiranim fotografijama, kao i onim nastalim u uvjetima slabije rasvjete. Svaki od senzora trebao bi snimiti svoju fotografiju koje bi mobitel potom spojio u jednu.


Ne posustaju ni glasine kako će ulaz za slušalice zamijeniti bežične slušalice i drugi zvučnik, što bi iPhone 7 učinilo prvim Appleovim pametnim telefonom sa stereo zvukom.

Kad smo već spomenuli Apple Watch, nagađanja kažu kako bi se na tržištu tijekom ove godine mogla pojaviti dva nova modela, koja neće donijeti veće promjene i novitete. Nagađa se o poboljšanoj otpornosti na vodu, kao i novom procesoru temeljenom na 16nm tehnologiji za prvi uređaj te o samostalnom GPS-u, barometru i većoj bateriji za drugi.

Što se drugih Appleovih noviteta tiče, dugme za uključivanje na idućem izdanju MacBookova Pro trebalo bi biti Touch ID, a laptopi bi trebali dobiti OLED funkcijske tipke osjetljive na dodir te podršku za USB-C i Thunderbolt 3.

Ukupno četiri nova MacBooka trebala bi biti predstavljena tijekom zadnjeg ovogodišnjeg tromjesječja: Air, 13-inčni model i dva Pro modela.