TESTNA FAZA

Android mobilne igre moguće je probati i bez instalacije

10.08.2016 u 12:21

Bionic
Reading

Kada korisnici Android uređaja pretražuju neke mobilne igre koje još nisu instalirane na njihovim uređajima, Google će ih moći 'streamati' izravno na uređaj za probu, na sličan način kako to funkcionira s video materijalom. Google je za vrijeme ovogodišnje konferencije I/O najavio (sličnu) mogućnost, a sada je ona već podebelo u testiranju - i moguće ju je probati

Za app streaming funkcionalnost valja imati uređaj s Androidom u izdanju 5.0 naviše, a Google app treba biti u izdanju 5.5 ili novijem. Ona omogućuje korisniku da isproba neku aplikaciju u njenoj ne baš najvećoj kvaliteti.

Razlog tome je ne samo testiranje ili brzina veze, već činjenica da se po 'probi aplikacije' učitava tek dio nje - nikako cijela instalacija. Zahvaljujući tome, korisnici su praktički instantno unutar nje, uz ograničen grafički prikaz i određene mogućnosti. Jedna od prvih aplikacija koja je omogućila takav pristup i probu je Fruit Ninja. Štoviše, ovu mogućnost može probati bilo tko, a valja slijediti samo korake iz filmića:

Oni koji su pažljivije pratili stvari vezane uz Google mogli su uočiti i službenu stranicu podrške za ovu mogućnost, što sugerira da ona i nije posebno novog datuma. Koliko je vezana uz Instant Apps funkcionalnost koju je Google demonstrirao na ovogodišnjoj konferenciji I/O tek treba vidjeti.