AKO IMATE KLJUČ

Još uvijek možete do besplatne Windows 10 nadogradnje

05.08.2016 u 09:12

Bionic
Reading

Službeno je ponuda za besplatnom nadogradnjom Windows 7 i Windows 8.1 računala na Windows 10 prošla 29. srpnja. Međutim, iza kulisa je stvar još uvijek moguće nadograditi besplatno i legalno samo korištenjem postojećih aktivacijskih ključeva za Windows 7 i Windows 8.1

Malo toga se promijenilo po pitanju mogućnosti nadogradnje postojećih sustava. Iako je u zadnjim tjednima službene dostupnosti besplatne nadogradnje Microsoft uistinu 'davio' korisnike, čini se da je ona još uvijek tu.

Novi korisnici se mogu priključiti besplatnom Insider programu te koristiti testnu kopiju Windows 10 OS-a. Oni koji su se vratili na prethodne verzije Windowsa nezadovoljni 'desetkom' i dalje se mogu potpuno legalno vratiti i koristiti najnovije izdanje OS-a iz Redmonda. Izuzetak tako nisu ni oni koji su se odlučili 'preskočiti' službeno dostupnu besplatnu nadogradnju.

Stari ključevi za 'sedmicu' i 'osmicu' još uvijek rade za aktiviranje 'desetke'. Ovo radi s potpuno novim licencama - pa i onima koje su već ranije aktivirane. Microsoft je za sada prilično 'tih' po ovom pitanju, no jasno je kako su stvar ostavili 'otvorenom' s razlogom. Ono što se svakako toplo preporučuje je barem brzo 'prebacivanje' na Windows 10 pa onda vraćanje na starije izdanje OS-a - ako već za tim postoji nekakav razlog. Na taj način će se barem osigurati mogućnost nadogradnje jednog dana u budućnosti, kad korisniku bude odgovaralo.

Via Neowin