JEDNOSTAVNO I LAKO

Prešli ste na Windows 10 i hoćete natrag? Evo rješenja

01.08.2016 u 15:17

Bionic
Reading

Bilo da je računalo samostalno odradilo nadogradnju s Windows 7 ili Windows 8 OS-a na 'desetku', bilo da je korisnik iz nekog drugog razloga požalio nadogradnju na najmoderniji operativni sustav iz Redmonda, rješenja ima - pogotovo ako od nadogradnje nije prošlo više od 30 dana

Svi koji su nadogradili svoja računala na Windows 10 u roku od 30 dana mogu se vratiti na prethodnu Windows instalaciju na vrlo jednostavan način. Valja tek otvoriti Start izbornik > Settings > Update & Security te tu odabrati opciju Recovery. Tu bi trebale biti dostupne i opcije 'Go back to Windows 7' ili 'Go Back to Windows 8.1', ovisno o tom što je korisnik ranije imao na računalu.

Ovo je moguće zahvaljujući činjenici da Windows 10 po defaultu ne briše raniju instalaciju već je ostavlja kao backup. Nakon odabira opcije valja tek kliknuti na 'Get started' tipku i nakon dovršetka procesa stvari će se vratiti 'na staro'.

Ako je pak prošlo više od 30 dana od nadogradnje, stvari su nešto kompliciranije - jer je potrebno napraviti čistu instalaciju ranijeg OS-a, a valja imati spremne i serijske brojeve. Tko je izgubio optički medij ne treba strahovati jer Microsoft omogućuje besplatno preuzimanje ISO datoteka za Windows 7 i Windows 8. Još jednom valja napomenuti da se u ovakvo što ne kreće bez provjerenog serijskog broja.